Un crater de pe Mercur a primit numele cântăreţului John Lennon

Un crater de pe Mercur a primit numele rockerului britanic John Lennon, iar alte nouă zone de impact de pe această planetă au fost denumite în memoria unor personalităţi din universul cultural şi artistic, informează huffingtonpost.com.

RomaniaTV.net
22 dec. 2013, 14:35
Un crater de pe Mercur a primit numele cântăreţului John Lennon

Numele acordate celor 10 cratere de pe planeta Mercur au fost alese, în această săptămână, pe baza voturilor exprimate de public.

Printre artiştii omagiaţi prin această manieră insolită se află scriitorul Truman Capote, compozitorul Hector Herlioz, sculptorul Alexander Calder şi tenorul Enrico Caruso.

Potrivit Mediafax, toate craterele descoperite recent trebuie să primească numele „unor artişti, muzicieni, pictori şi scriitori decedaţi, care au avut contribuţii extraordinare şi fundamentale în domeniile lor şi sunt consideraţi ca nişte personalităţi istorice, semnificative, de peste 50 de ani”, se afirmă într-un comunicat emis de Uniunea Astronomică Internaţională, organismul care acordă nume planetelor şi sateliţilor.

Cele 10 cratere se adaugă astfel altor 114 zone de impact de pe Mercur care au fost denumite deja, pe baza fotografiilor realizate de sonda spaţială Messenger, care a zburat la mică distanţă în jurul acestei planete, în anul 2008.

Citeşte şi: Horoscop: Planeta Mercur nu mai este retrogradă. Vezi ce efecte are asupra ta