Un cunoscut actor s-a sinucis după ce a fost acuzat de mai multe violuri. A fost găsit spânzurat în parcare

Actorul sud-coreean Jo Min-ki, recent acuzat de o serie de abuzuri sexuale, a fost descoperit mort, vineri, iar poliţia vorbeşte despre o posibilă sinucidere.

09 mart. 2018, 12:51
Un cunoscut actor s-a sinucis după ce a fost acuzat de mai multe violuri. A fost găsit spânzurat în parcare

Jo era un cunoscut actor de seriale de televiziune, precum şi profesor universitar. Cel mai cunoscut rol al său a fost cel din filmul de succes „The Attorney”, lansat în 2013.

Actorul, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzat recent că a molestat sexual opt studente de la Universitatea Cheongju. După prima acuzaţie, acesta şi-a susţinut nevinovăţia, dar, odată cu următoarele, a fost nevoit să îşi schimbe poziţia privind faptele sale. Jo Min-ki a fost dat afară de la universitatea unde preda şi a pierdut şi rolul din serialul de televiziune la care lucra.

Actorul, care trebuia să se prezinte la o audiere luni, a fost descoperit spânzurat într-o parcare de la subsolul locuinţei sale din Seul, de soţia sa.

În ultima vreme, mişcarea #MeToo îşi face simţită prezenţa şi în Coreea de Sud, o ţară foarte conservatoare şi patriarhală, în ciuda avansurilor economice şi tehnice înregistrate. La începutul săptămânii, un guvernator al unei provincii a demisionat după ce a fost acuzat de mai multe violuri.

Şi controversatul regizor Kim Ki-duk şi un alt actor celebru din Coreea de Sud, Cho Jae-hyun, sunt acuzaţi de violuri de mai multe actriţe.

Lumea cinematografiei internaţionale este încă sub stare de şoc după dezvăluirile despre producătorul de film Harvey Weinstein de la Hollywood. Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.