Un cunoscut cântăreţ de muzică populară, Titus Perşe, a murit

Cunoscutul si iubitul interpret de muzica populara Titus Perse a incetat din viata azi dimineata, in jurul orei 9. Artistul, in varsta de 69 de ani, se lupta in ultimii ani cu o boala grea dar a continuat sa cante si sa bucure lumea care venea in salile de spectacole.

21 oct. 2014, 13:47
Un cunoscut cântăreţ de muzică populară, Titus Perşe, a murit

Vestea mortii artistului Titus Perse a cazut ca si un trasnet la Ansamblul Folcloric National Transilvania, institutie de cultura unde, din dragoste pentru folclor, cantaretul a activat vreme de aproximativ 50 de ani. In cadrul ansamblului, repertoriul de romante al lui Titus Perse a fost un punct definitoriu pentru bazele Festivalului National de Romante “Poveste de toamna”, scrie actualmm.ro.
“Este o veste foarte trista si foarte dureroasa pentru noi. Dar noi il vom pastra in sufletele noastre si asa vrem sa il pastreze si publicul lui drag si spectatorii, ca pe un om vesel, un om plin de viata. Pentru ca atunci cand Titus Perse intra pe scena aducea in sufletele oamenilor si pe fata lor acel zambet frumos si bucuria pe care o cauta orice om atunci cand vine la un spectacol”, a declarat Iuliana Dancus, directorul Ansamblului Folcloric National Transilvania.

Activitatea folclorica al lui Titus Perse este una impresionanta. In cele peste cinci decenii de viata dedicate folclorului, artistul a urcat pe multe din scenele lumii. In cadrul spectacolelor, el a concertat cu interpreti celebri de muzica populara din tara si ii considera drept modele de urmat pe artistii Felician Farcasu si Nicu Moldovan.
“A fost un om unic in felul lui. S-a stins un om dintre noi sa se ridice intre stelele care traiesc pe cerul departe de noi dar deasupra noastra si ne vegheaza alaturi de multi alti artisti pe care Titus i-a iubit si venerat”, a mai adaugat Iuliana Dancus.
Artistul s-a stins azi dimineata la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare dupa o grea suferinta provocata de o boala necrutatoare.