Un cuplu de români a scăpat în ultimul moment de carnagiul din Bangkok. Declaraţii înfiorătoare VIDEO

Cel puţin 22 de oameni au murit, iar peste 120 au fost răniţi într-un atac cu bombă în capitala Thailandei. Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt şi patru străini, iar autorităţile de la bucureşti verifică dacă sunt şi români printre ei. Atacatorul nu a fost prins, dar a fost indentificat.

18 aug. 2015, 05:41
Un cuplu de români a scăpat în ultimul moment de carnagiul din Bangkok. Declaraţii înfiorătoare VIDEO

Acesta este momentul când o bombă a zguduit un templu budist din centrul Bangkokului, una dintre principalele atracţii turistice ale metropolei. Speriaţi de amploarea deflagraţiei, oamenii au fugit panicaţi în toate direcţiile, potrivit România TV.

Au urmat scene înfiorătoare. Clădiri distruse, vehicule incendiate şi zeci de victime întinse pe jos. Cei peste o sută de răniţi au fost preluaţi de paramedici şi duşi de urgenţă la spitalele din apropiere. Un cuplu de români aflat în Bangkok pentru luna de miere a scăpat în ultimul moment.

Citeşte şi Explozie la Bangkok. Cel puţin 19 morţi şi 120 de răniţi într-o zonă frecventată de turişti VIDEO UPDATE

Bomba a explodat la o atracţie turistică pe care voiam să o vizităm, dar n-am avut timp să o mai facem. Pe scurt, planul nostru a fost uşor dat peste cap şi n-am mai ajuns să vizităm Piaţa Siam. Îi mulţumim Domnului că ne-a „întrerupt” planurile şi că ne-a protejat„, au scris românii pe Facebook.

Deocamdată, nimeni nu şi-a asumat responsabilitate pentru atac, însă oficialii de la Bangkok spun că au fost vizaţi clar străinii, fiindcă se urmăreşte distrugerea turismului din ţară.

 

Eu şi soţul meu eram la etajul 39, ca să bem nişte cocktailuri, când am auzit o bubuitură puternică. Toată clădirea s-a cutremurat. Am văzut dărâmături în stradă, iar apoi au sosit echipajele de urgenţă„, a declarat Lucinda-Jane Chastain, un localnic.

Citeşte şi Avertisment al experţilor: Bangkok se scufundă în medie cu zece milimetri pe an

Printre cei decedaţi în urma atacului se numără şi 4 străini. Potrivit presei thailandeze, doi sunt cetăţeni chinezi, iar unul filipinez. Ambasada României la Bangkok verifică dacă există cetăţeni români printre victime.