Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs în apropiere de Noua Caledonie

Un cutremur subacvatic având magnitudinea de 6,8 grade pe Richter s-a produs, luni, în apropiere de Noua Caledonie, un teritoriu francez din Oceanul Pacific, a anunțat Institutul geologic american (USGS), citat de DPA.

31 oct. 2017, 06:16
Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs în apropiere de Noua Caledonie

Epicentrul seismului a fost localizat la 117,48 kilometri est de orașul Tadine, în insulele Loyalty din Noua Caledonie, pe așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului.

Cutremurul, produs la o adâncime de circa 15 kilometri, nu a declanșat un tsunami, a precizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii.

Nu s-au raportat victime sau pagube materiale imediate, însă media locale au consemnat că seismul s-ar fi simțit în capitala Noumea, scrie DPA.

Reuters notează, însă, că un purtător de cuvânt guvernamental din Noumea și personalul de la două hoteluri contactate de Reuters au declarat că nu au simțit cutremurul.

Noua Caledonie, o destinație populară printre turiști pentru plajele sale și recifurile de corali, este situată în estul Australiei, la circa 1.500 kilometri distanță.

Cerc de Foc al Pacificului, unde se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.