Un deputat PSD propune majorarea pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă. Vezi ce pedepse cere parlamentarul

Deputatul PSD, Andrei Sava, susţine că a depus două iniţiative de modificare a Codului Penal prin care limitele pedepselor pentru infracţiunile de dare şi luare de mită şi trafic de influenţă sunt majorate. Astfel, conform celor două proiecte, pentru infracţiunea de luare de mită pragurile de pedeapsă cresc de la 3 şi 10 ani la 4 şi 12 ani, iar pentru infracţiunea de trafic de influenţă este propusă creşterea pragurilor de la 2 şi 7 ani la 3 şi 9 ani.

21 apr. 2016, 15:42
Un deputat PSD propune majorarea pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă. Vezi ce pedepse cere parlamentarul

„În ultima perioadă de timp, instituţiile abilitate au contribuit semnificativ la diminuarea flagelului corupţiei, dar procesul trebuie sprijinit în continuare. În ciuda unor tendinţe pozitive observate atât de Ministerul Justiţiei, cât şi de organisme consacrate de monitorizare a fenomenului corupţiei, luarea şi darea de mită rămân una din cele mai mari vulnerabilităţi ale ţării noastre. Este nevoie în continuare de cât mai multe iniţiative solide care să dovedească o preocupare reală a tuturor actorilor societăţii în a sedimenta o cultură a integrităţii în România”, susţine deputatul Andrei Sava.

Deputatul PSD aminteşte că unul din trei primari de municipiu are probleme cu legea.

Citeşte şi: Funcţionarii de stat care iau mită şi comit fraude, pasibili de pedeapsa cu moartea

„În ciuda valurilor de punere sub urmărire, punere sub acuzare sau reţineri ale unor numeroşi edili din ultimii 3 ani, fenomenul nu se opreşte. Cu ajutorul mass-media aflăm în continuare de nenumărate surprinderi în flagrant delict  ale unor funcţionari care solicită mită. De aceea este nevoie de o creştere a limitelor pedepselor pentru aceste infracţiuni pentru a inhiba suplimentar aceste comportamente ilegale care aduc grave prejudicii bugetului public şi care afectează imaginea României în lumea democratică”, mai spune Andrei Sava.