Un deţinut a încercat să se SINUCIDĂ, după ce a dat un interviu filmat din puşcărie VIDEO

Deţinutul Simion Rustem, autorul jafului de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, a încercat să se sinucidă după ce a acordat un interviu pentru România TV chiar din penitenciarul Colibaşi, acolo unde este închis.

17 ian. 2014, 08:47
Un deţinut a încercat să se SINUCIDĂ, după ce a dat un interviu filmat din puşcărie VIDEO

„Persoana privată de libertate S.C.I.R., în vârstă de 35 de ani, condamnată în primă instanţă la 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a încercat să se sinucidă prin spânzurare în grupul sanitar al camerei de deţinere. Supraveghetorul secţiei a intervenit prompt şi a solicitat intervenţia cadrului medical al unităţii”, a anunţat agentul Andreea Bădescu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

După efectuarea manevrelor de resuscitare, deţinutul a fost dus la camera de gardă a Spitalului Penitenciar Colibaşi, pentru investigaţii medicale suplimentare.

„În prezent, starea deţinutului este stabilă, iar în perioada următoare acesta va fi inclus într-un program de consiliere psihologică”, a precizat agentul Andreea Bădescu.

Conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete interne, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Imediat ce a aflat de condamnarea în primă instanţă la zece ani de închisoare, Rustem Simion s-a declarat nedreptăţit. Chiar dacă a recunoscut fapta, iubitul fotomodelului Mădălina Secuianu spune că în acest dosar a mai fost doar el luat la întrebări, deşi a avut complici.Autorul jafului de pe autostrada Bucureşti-Piteşti a acordat un interviu chiar din Penitenciarul Colibaşi, acolo unde este închis. Simion Rustem, principalul suspect în acest caz spune că tot dosarul este unul făcut superficial şi că, dintre toţi cei care au participat la jaf, doar el se află în spatele gratiilor. Versiunea este susţinută şi de avocatul său.

„Eu, împreună cu şase băieţi. Patru au fost în maşină şi încă doi. Niciunul dintre aceştia care au fost cu mine nu este arestat. Sunt nouă persoane în acest dosar, iar eu sunt singurul arestat. De ce? S-au dat bani, pur si simplu, şpagă”, a spus Simion Rusem pentru România TV.

Simion Rustem a povestit pas cu pas cum a avut loc jaful.

„Eram în bermude îmbrăcaţi şi cu cagule pe cap. Nu am fost îmbrăcaţi în poliţişti, cum s-a scris în presă. Am oprit maşina, ne-am dat jos din maşină. Le-am zis „poliţia”, ei au stat nemişcaţi, le-am luat genţile din maşină, le-am pus în maşina noastră. Li s-au luat cheile din maşină şi am plecat, pur şi simplu”, povesteşte deţinutul.

Mai mult, el spune că a fost obligat să participe la acest jaf. Varianta singurului suspect din acest dosar este susţinută chiar şi de avocatul său.

„Atunci când ridici amprente din maşină când iei probe biologice, era imposibil să nu îţi dai seama că nu le făcea singur. Acest lucru reiese şi din declaraţiile părţilor vătămate că au fost (…) de bun simţ ar fi fost să îi cheme, să îi întrebe –  E aşa? Nu e aşa? – din punctul meu de vedere, ceva se întamplă, pentru că niciun poliţişt, niciun procuror, dacă ar avea denunţul, nu ar sta cu mâinile în sân, decât dacă are o legătură cu acel cineva”, a declarat avocatul.

Interviul a fost făcut cu câteva luni în urmă, iar imediat după aceea, Rustem a fost sancţionat pentru că deţinea telefon mobil în penitenciar.

Fotomodelul Mădălina Secuianu, în urmă cu ceva timp, plângea la televizor şi susţinea că iubitul ei, Rustem Simion, arestat în urmă cu un an pentru jaf, este nevinovat şi victima autorităţilor, iar acum şi-a anunţat despărţirea.