Deţinut mort în spitalul Penitenciarului Rahova. Avocaţii acuză că tânărul nu a primit niciun fel de tratament VIDEO

Caz damatic în spatele gratiilor. Un tânăr de 33 de ani a murit în spitalul Penitenciarului Rahova după ce a fost extrădat din Anglia. Suferea de mai multe boli, iar familia şi avocaţii tânărului acuză că detinutul nu a primit niciun fel de tratament, informează România TV. Singurele medicamente primite ar fi fost nişte pastile pentru somn. Tânărul avea şi un picior amputat.

07 ian. 2018, 09:54
Deţinut mort în spitalul Penitenciarului Rahova. Avocaţii acuză că tânărul nu a primit niciun fel de tratament VIDEO

A murit în închisoare în România, după ce a fost extrădat din Anglia. Este cazul unui tânăr de 33 de ani condamnat pentru furt. Avea probleme grave de sănătate.

El era bolnav psihic, suferea de schizofrenie. A fost condamnat în Anglia pentru furt. A fost extrădat în România pentru o altă pedeapsă primită aici, pentru furt dintr-un magazin, că i s-a părut că acolo e diavolul„, a declarat, la România TV, Alexandru Enache, avocatul băiatului.

Avocatul tânărului spune că în spatele gratiilor la Penitenciarul Rahova nu a primit medicamentele necesare. I s-ar fi dat doar nişte pastile de somn, până când a intrat în insuficienţă respiratorie.

Am insistat cam 3 zile la rând şi starea lui medicală s-a agravat. Abia pe 28 a fost transferat la spital public„, a spus avocatul.

Angajaţii penitenciarului nu ar fi fost de acord nici măcar să-l lase internat într-un spital de stat, asta deşi medicii de la Spitalul Nasta ar fi spus că nu mai poate fi transportat.

Pe data de 28 a fost transferat la Spitalul Nasta. Pe data de 2 am fost anunţaţi că a încetat din viaţă„, a precizat acesta.

Penitenciarul Rahova a confirmat decesul, însă nu a dat mai multe detalii despre caz. Din nefericire, acesta nu este un caz izolat. Aşa a fost si cazul lui Dan Adamescu care a murit după ce în penitenciar nu i s-a acordat tratamentul corespunzător.

Citeşte şi Violator eliberat în baza recursului compensatoriu, reţinut de poliţişti pentru că a încercat să violeze o bătrână de 82 de ani