Un dispozitiv implantabil şi biodegradabil, creat de cercetătorii americani, contribuie la regenerarea nervilor

Publicat: Vineri, 12 Octombrie 2018 19:20 // Actualizat: Vineri, 12 Octombrie 2018 19:20 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de ştiinţă americani au creat un dispozitiv implantabil şi biodegradabil care a furnizat în cadrul unui experiment realizat pe şoareci impulsuri electrice regulate nervilor periferici afectaţi, contribuind la regenerarea nervilor de la nivelul membrelor şi ajutând aceste animale să îşi recupereze mult mai repede funcţiile nervoase şi puterea musculară, informează Xinhua joi.

Noul dispozitiv, de mărimea unei mici monede, se împachetează în jurul unui nerv avariat şi îi furnizează impulsuri electrice timp de câteva zile, înainte de a se dizolva singur - fără efecte nocive - în organism. Dispozitivul este alimentat wireless de un transmiţător aflat în afara corpului pacientului şi care acţionează ca un fel de încărcător pentru telefonul mobil.

Cercetători de la Washington University School of Medicine şi de la Northwestern University din Statele Unite au studiat un grup de şoareci cu nervul sciatic avariat. Acest nerv transmite semnale de-a lungul picioarelor şi controlează tendoanele şi muşchii aflaţi la nivelul membrelor inferioare.

Ei au folosit noul dispozitiv pentru a furniza o oră pe zi de stimulare electrică şoarecilor incluşi în acest experiment, între trei şi şase zile. Şoarecii din grupul de control nu au primit niciun fel de stimulare electrică. Apoi, toţi şoarecii au fost monitorizaţi în perioada de convalescenţă timp de 10 săptămâni.

Şoarecii care au primit stimulări electrice au beneficiat de mai multe efecte benefice în comparaţie cu cei din grupul de control, recuperându-şi mai repede masa şi puterea musculară. În plus, cu cât numărul de zile de stimulare electrică a fost mai mare, cu atât ei şi-au recuperat mai repede abilităţile fizice.

Variind compoziţia şi grosimea materialului ce compune noul dispozitiv, oamenii de ştiinţă pot să controleze cu precizie numărul de zile în care acesta va rezista în organism înainte de a se dezintegra. Autorii studiului lucrează în prezent la obţinerea unei noi versiuni, care să fie capabilă să furnizeze impulsuri electrice timp de câteva săptămâni înainte de a se dizolva în organismul pacientului.

Spre deosebire de neuronii din creier şi coloana vertebrală, nervii periferici care se află în mâini, picioare şi trunchi se pot regenera după o accidentare. Stimularea electrică declanşează sinteza unor proteine de creştere, stimulând capacităţile naturale de regenerare ale celulelor nervoase şi ajutându-le să crească mai repede.

Studiul a fost publicat în ediţia din această săptămână a revistei Nature Medicine.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cercetatori americani dispozitiv regenerare nervi regenerare nervi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
14 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H