Un drum judeţean şi zeci de hectare de terenuri arabile din Arad, inundate după revărsarea râului Crişul Alb

Un drum judeţean din Arad şi zeci de hectare de terenuri au fost inundate, din cauza revărsării râului Crişul Alb, circulaţia fiind îngreunată de şuvoaie între localităţile Dieci şi Revetiş.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 10:04
Un drum judeţean şi zeci de hectare de terenuri arabile din Arad, inundate după revărsarea râului Crişul Alb

În urma ploilor şi a topirii zăpezilor, nivelul râului Crişul Alb a crescut semnificativ, iar în comuna arădeană Dieci s-a revărsat.

Viceprimarul comunei Dieci, Gheorghe Bogdan, a declarat, luni, pentru News.ro, că apele au inundat DJ 708. Între localităţile Dieci şi Revetiş, şuvoiele acoperă şoseaua pe două porţiuni de câte o sută de metri.

„Apa are undeva la 30 de centimetri pe asfalt şi nu se poate circula cu maşini joase. Drumul nu a fost închis, cu maşini de teren sau agricole se poate circula”, a spus viceprimarul.

El a precizat că de fiecare dată când Crişul Alb se revarsă acest drum este primul inundat.

„Vom face o solicitare către Consiliul Judeţean pentru a aloca fonduri astfel încât acest drum să fie ridicat cu cel puţin 20 sau 30 de centimetri, pentru că în fiecare an este inundat, iar asfaltul se distruge”, a spus vicerimarul.

Apele au acoperit şi aproximativ 80 de hectare agricole din comuna Dieci.

Până în prezent, nu au fost afectate gospodării, dar dacă nivelul Crişului Alb va creşte sunt ameninţate mai multe case şi DJ 792E, care leagă Dieci de Almaş.

Potrivit hidrologilor arădeni, a fost emisă o avertizare cod galben de inundaţii pe Crişul Alb, valabilă până marţi, la ora 16.00.

Citeşte şi Zeci de gospodării inundate după formarea unor poduri de gheaţă pe râuri. Mai multe persoane au fost evacuate VIDEO