Un dublu campion olimpic a căzut de la balcon şi a murit. Lumea sportului e în stare de şoc

Simon Dickie, dubluc campion olimpic la canotaj, a murit miercuri la vârsta de 66, în urma unui accident stupid, el căzând de la etajul 3 al apartamentului unde locuia.

13 dec. 2017, 11:04
Un dublu campion olimpic a căzut de la balcon şi a murit. Lumea sportului e în stare de şoc

Simon Dickie (foto dreapta) a luat aurul la JO 1968, de la Ciudad de Mexico, fiind cârmaci în echipajul de 4 rame, în 1972, la Munchen, cârmaci în barca de 8, iar în 1976, la Montreal, a urcat de asemenea pe podium cu barca de 8, însă a luat bronzul.

Simon Dickie s-a născut la Waverley, în Noua Zeelandă, pe 31 martie 1951, şi a urcat pe podium şi la Campionatele Mondiale de canotaj, din 1970, desfăşurate în Canada, la St. Catharines.

Citeşte şi Starul căţărărilor pe acoperişuri a murit la 26 de ani, după ce a căzut de la etajul 62. Ultimul său selfie VIDEO

El a fost artizanul şi autorul moral al unui moment memorabil, la ceremonia de decernare a medaliilor de aur de la Olimpiada de la Munchen (1972) având loc un eveniment istoric, intonarea în premieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice a imnului „God Defend New Zealand”, care a înlocuit imnul britanic „God Save the Queen”. Totodată, triumful său din urmă cu patru ani, de la Ciudad de Mexico, a reprezentat prima medalie olimpică de aur din istoria canotajului neo-zeelandez.

După ce şi-a încheiat cariera sportivă, Simon Dickie a devenit un respectabil om de afaceri. Căderea sa de la balcon, care i-a provocat moartea, este considerată un accident.