Un elev a adus la şcoală o grenadă. Tatăl lui o găsise pe un teren şi o ţinea ca bibelou în casă

Polițiștii din județul Caraș-Severin au deschis o anchetă după ce au fost sesizaţi de conducerea şcolii din Bocşa că un elev a venit cu o grenadă la școala. În urma verificărilor, s-a constatat că tatăl băiatului găsise grenada pe un teren şi, în loc să o predea autorităţilor, a dus-o acasă şi a așezat-o în sufragerie pe post de bibelou. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 12:15
Un elev a adus la şcoală o grenadă. Tatăl lui o găsise pe un teren şi o ţinea ca bibelou în casă

„La fața locului s-a deplasat atât un echipaj de Poliție, cât și unul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă; a fost prezent și tatăl elevului care a adus la școală grenada, și care a declarat că a găsit-o desfăcută, în primăvară, pe un teren viran din spatele uzinei. A curățat-o și, după asamblare, a așezat-o în sufragerie ca bibelou”, a declarat un reprezentant al IPJ Caraş-Severin pentru caon.ro.

Grenada transformată în bibelou a fost ridicată de către specialiştii ISU „Semenic”, iar consecinţele incidentului ar putea trece în sfera penalului. Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.