Un elev a ajuns la spital după ce a fost lovit cu un scaun în cap de către un coleg. A fost deschis dosar penal in rem

Un elev de clasa a 9-a al Liceului "Dimitrie Leonida" din Iaşi a ajuns, joi, la spital, după ce a fost lovit cu un scaun în cap de către un coleg. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor.

06 apr. 2017, 10:43
Un elev a ajuns la spital după ce a fost lovit cu un scaun în cap de către un coleg. A fost deschis dosar penal in rem

Poliţiştii au fost sesizaţi, joi, prin 112 să se deplaseze la Liceul „Dimitrie Leonida” din Iaşi, unde doi elevi s-au certat, iar unul dintre ei l-a lovit de celălalt în cap cu un scaun.

Elevul lovit a ajuns în stare gravă la spital.

Potrivit IPJ Iaşi, cei doi elevi de clasa a 9-a, colegi de clasă, s-au certat în timpul unei pauze.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” Iaşi, Lucian Cernahoschi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tânărul a ajuns la spital după ce a fost lovit cu un scaun în cap.

„Starea lui este deocamdată bună, urmează să fie evaluat şi de către un neurochirurg şi supravegherat la domiciliu”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” Iaşi.

Deşi conflictul dintre cei doi elevi a fost confirmat şi de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, purtător de cuvânt al Liceului „Dimitrie Leonida”, Cosmin Pintilie, susţine că nu ştie ce s-a întâmplat.

„La pauză a avut loc un incident, unui copil i s-a făcut rău, a fost dus la cabinetul medical, de unde a fost preluat de către un echipaj de Ambulanţă. Directorul şcolii a dispus ca un profesor să îl însoţească la spital”, a declarat Cosmin Pintilie.

Întrebat care a fost cauza pentru care copilului i s-a făcut rău, acesta a răspuns că nu ştie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor.

Potrivit anchetatorilor, elevul care l-a lovit pe celălalt are 15 ani, iar victima 17 ani.

Citeşte şi Alţi şase elevi din Botoşani, descoperiţi în timp ce jucau „Balena Albastră”. Reacţia şcolii este incredibilă