Elevi de liceu, exmatriculaţi după ce au înjurat o profesoară şi au folosit spray lacrimogen

Doi elevi de clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Tismana, judeţul Gorj, au fost exmatriculaţi după ce unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen în timpul orei de limba engleză, iar celălalt a înjurat-o pe profesoară, a declarat, marţi, inspectorul şcolar general Ion Işfan.

12 feb. 2013, 11:21
Elevi de liceu, exmatriculaţi după ce au înjurat o profesoară şi au folosit spray lacrimogen

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a declarat că incidentul a avut loc vineri, în timpul orei de limba engleză, după ce profesoara i-a atras atenţia unuia dintre elevi că nu are voie să asculte muzică la căşti.

Ulterior, elevul respectiv a înjurat-o pe profesoara de limba engleză, iar un coleg al acestuia a folosit un spray iritant, profesoara şi ceilalţi elevi ieşind repede din clasă.

În aceste condiţii, reprezentanţii Grupului Şcolar Tismana au decis ca cei doi elevi de clasa a XII-a să fie exmatriculaţi.

Este un comportament de netolerat şi cei de la Tismana au luat decizia de exmatriculare a celor doi elevi, cu care sunt şi eu de acord, mai ales că ambii aveau notele deja scăzute la purtare până la nota 6. Ei i-au spus doamnei profesoare de limba engleză că nu pot fi exmatriculaţi indiferent ce ar spune sau ar face, ceea ce nu este adevărat, ca dovadă că au şi fost daţi afară de la liceu”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Gorj.

Cei doi elevi pot să se înmatriculeze din nou în clasa a XII-a în viitorul an şcolar, dar la o altă unitate de învăţământ.

De asemenea, cei doi au fost audiaţi la Poliţie, fiecare fiind amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Citeşte şi Eleva din Capitală care a pulverizat spray lacrimogen în clasă, amendată cu 50 de lei