Un ELEV de 9 ani a murit în timpul orei de educaţie fizică, în Teleorman

Un băiat de 9 ani, elev în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială din Putineiu, a decedat joi dimineaţă, în timpul orei de Educaţie Fizică şi Sport.

RomaniaTV.net
21 sept. 2017, 11:02
Un ELEV de 9 ani a murit în timpul orei de educaţie fizică, în Teleorman

Copilul a ajuns la şcoală, joi dimineaţă, şi după ce şi-a lăsat ghiozdanul în clasă şi a mers pe terenul de sport. După câteva minute a leşinat. Elevul a fost dus imediat la cabinetul medical din comună. De acolo, părinţii copilului-au luat şi au plecat cu băiatul la spital. Pe drum, s-au întâlnit cu echipajul de salvare. Copilul era deja în stop cardiorepirator, potrivit explozivnews24.ro. Medicii au început manevrele de resuscitare, reuşind să-l stabilizeze. Ulterior, a intrat din nou în stop cardiorespirator. În ciuda eforturilor depuse de medici, băiatul nu a mai putut fi salvat.

„Era în clasa a II-a. I s-a făcut rău, joi dimineaţa, pe teren, şi a căzut. A fost luat şi dus la dispensarul comunal, care e peste drum de şcoală. I s-a acordat primul ajutor. Părinţii l-au luat din cabinet, când i se făceau manevrele de resuscitare de către doamna doctor, părinţii, împreună cu rudele au venit şi l-au luat şi au plecat cu el către spital, nu au mai aşteptat ambulanţa. Copilul nu era cunoscut cu probleme de sănătate, avea adeverinţele din anii trecuţi, pentru sport, în care se scria că este clinic sănătos. Părinţii nu au menţionat niciodată doamnei învăţătoare, chiar la începutul anului a vorbit doamna învăţătoare cu tatăl, nu a spus că ar avea probleme de sănătate. Erau afară, îi scosese domnul profesor de sport, făceau un mic joc, nici nu apucase să facă foarte mult. A făcut decât doi, trei metri, nu cred că mai mult. Nu a fost lovit. Au fost şi alţi părinţi în zonă”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Marioara, directorul Şcolii Gimnaziale Putineiu.

„Este deschisă o ancheta la nivelul școlii. Deschidem o anchetă și la Inspectoratul Școlar Județean, în funcție de concluziile autopsiei și ale poliției. Nu este vorba de efort fizic”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar Valeria Gherghe.

Conform ISJ Teleorman, copilul a fost consultat de medicul de familie, la început de an şcolar, fiind declarat APT pentru SPORT. Însă, de la dosar lipseşte adeverinţa. Profesorii de la Şcoala din Putineiu au precizat că documentele urmau să fie trimise unităţii, în zilele următoare.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.