Un elev premiat de NASA nu are bani să plece în străinătate pentru a-şi prezenta proiectul

Un elev al Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" a câştigat locul al treilea la concursul internaţional "NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015". Din păcate, băiatul nu-şi poate prezenta proiectul la o conferinţă internaţională în Canada pentru că nu are bani.

09 apr. 2015, 18:50
Un elev premiat de NASA nu are bani să plece în străinătate pentru a-şi prezenta proiectul

Un elev al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” a câştigat premiul III în cadrul concursului internaţional „NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015” cu un proiect, care creează o aşezare spaţială, cu o capacitate de peste 3.000 de oameni, ce ar permite acestora să trăiască în condiţiile atmosferice şi de gravitaţie de pe Pământ, dar în spaţiu artifical, gândit în totalitate de om. După obţinerea premiului, elevul bucureştean a fost invitat să participe la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială (ISDC 2015) pentru a-şi prezenta proiectul.

Citeşte şi: Elevii din Braşov au câştigat şapte premii la un concurs organizat de NASA

„Acest premiu reprezintă o oportunitate şi o onoare imensă pentru mine, fiind pasionat de acest domeniu. Prezenţa mea acolo ar fi o oportunitate pentru că aş putea găsi oferte directe de la facultăţi prestigioase din lume. Din păcate, liceul al cărui elev sunt nu poate pune la dispoziţie fonduri pentru achitarea taxelor de transport, cazare şi masă”, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Alexandru George Ghinea.

Costurile pe care le-ar presupune participarea sa la conferinţa din Canada se ridică la aproximativ 3.000 de euro, o sumă colosală pentru familia băiatului.

Alexandru George Ghinea poate fi contactat pe [email protected].