Un elicopter SMURD a fost trimis pentru o intervenţie în Republica Moldova

Un adolescent din orașul Edineț, Republica Moldova, a fost transportat cu elicopterul SMURD Iași la un spital din Chișinău, după ce acesta a fost rănit grav în timpul unui accident rutier.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 09:05
Un elicopter SMURD a fost trimis pentru o intervenţie în Republica Moldova

Un băiat în vârstă de 16 ani a fost victima unui accident rutier care a avut loc între un scuter și un autoturism. Pentru a salva viața tânărului, la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD de la Iași pentru a-l transporta cu elicopterul la un spital din capitala Republicii Moldova, a declarat coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

„Pacientul, care se afla pe un scuter în momentul accidentului, se afla în comă de gradul II în momentul în care a fost preluat de echipajul SMURD Iași. El prezenta multiple traumatisme, ruptură de splină, traumatism cranio-cerebral, fractură de femur drept cu deplasare, precum și o fractură la nivelul gambei drepte. După preluarea pacientului, acesta a fost transportat de la Edineț la un spital din Chișinău”, a declarat Diana Cimpoieșu,potrivit Agerpres.

Aceasta este a doua intervenție de salvare cu elicopterul efectuată de echipajul SMURD Iași pe parcursul a doar 24 de ore, în Republica Moldova.