Un fost angajat de la Drumuri, acuzat de întârzierile la Autostrada Sibiu – Piteşti

Un fost consilier juridic de la Drumuri a generat întârzieri în realizarea autostrăzii Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect de infrastructură rutieră al României, susţin surse apropiate situaţiei. În replică, acesta neagă acuzaţia şi spune că a contribuit la proiect prin evidenţierea neregulilor.

31 iul. 2017, 11:53
Un fost angajat de la Drumuri, acuzat de întârzierile la Autostrada Sibiu – Piteşti

Alin Goga, fost consilier juridic la Compania de Drumuri, este acuzat că a generat întârzieri la cea mai aşteptată autostradă din România, Sibiu – Piteşti. Actualizarea studiului de fezabilitate pentru această autostradă trebuia să fie gata încă de anul trecut, dar nici până acum nu a fost finalizată pentru secţiunile din mijloc.

„A blocat intenţionat documentaţia pentru Autostrada Piteşti – Sibiu, ce a dus la ridicarea pretenţiilor Antreprenorilor care au câştigat licitaţia pentru Studiul de Fezabilitate, ceea ce a dus la CLAIM-uri şi pierderea unei sume de către statul român, plus întârzierea derulării proiectului”, au spus sursele care au vrut să-şi păstreze anonimatul.

În replică, fostul angajat a negat acuzaţia, spunând că aceasta este o „încercare josnică de compromitere” a sa. Mai mult, acesta a menţionat că a contribuit la proiect prin evidenţierea neregulilor.

La finele lunii iulie 2016, acesta a confirmat pentru ECONOMICA.NET informaţiile din piaţă potrivit cărora asocierea câştigătoare solicitase o suplimentare a fondurilor pentru realizarea studiului de fezabilitate pe loturile de mijloc, din zone de munte.

Contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost atribuit în 2015 asocierii Spea Ingineria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering România, pentru suma de 29 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Preţul oferit de asocierea câştigătoare este însă cu aproape o treime mai mic decât cel estimat de Compania de Autostrăzi, de 43,4 milioane de lei (aproape 10 milioane de euro) şi de peste patru ori mai mic faţă de preţul de 30 de milioane de euro, estimat de JASPERS, organism de consultanţă al Comisiei Europene şi Băncii Europene de Investiţii, arăta atunci Alin Goga.

Mai multe detalii, pe economica.net/