Un fost deţinut s-a întors de bunăvoie la închisoare, la trei zile de la eliberare

Un fost deţinut de la Penitenciarul Codlea s-a întors la închisoare de bunăvoie, miercuri, la doar trei zile de la eliberare, pentru a susţine un examen de absolvire a unui curs de calificare ca tâmplar, el obţinând nota zece.

17 apr. 2014, 16:14
Un fost deţinut s-a întors de bunăvoie la închisoare, la trei zile de la eliberare

Fostul deţinut, în vârstă de 34 de ani, din Braşov, a ajuns la Penitenciarul Codlea în iunie 2013, pentru a ispăşi o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare pentru fals şi înşelăciune, după ce în urmă cu câţiva ani a obţinut un credit de la o bancă folosind documente false, notează newsbv.ro.

Tânărul a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit mai puţin de un an din pedeapsă şi a putut să se întoarcă acasă, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Codlea, comisar-şef Claudiu Ştaier.

În perioada în care a stat în penitenciar, bărbatul a urmat un curs de calificare în meseria de tâmplar, iar miercuri, la trei zile de la eliberare, s-a întors de bunăvoie în închisoare pentru a-şi susţine examenul de calificare, examen pe care l-a absolvit cu nota 10.

Reprezentanţii Penitenciarului Codlea spun că până acum nu au mai întâlnit astfel de situaţii.

Demn de remarcat este că unul dintre absolvenţi s-a liberat cu trei zile înainte de finalizarea cursului şi s-a întors pentru câteva ore în sala de clasă a penitenciarului, pentru a susţine examenul şi a se îndreapta apoi spre casă cu un dublu 10. Nu a făcut probleme pe timpul detenţiei, iar faptul că s-a întors arată că este o persoană responsabilă„, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.