Un fost primar, acuzat că a violat o fată de 15 ani cu probleme psihice. Copila a fost găsită dezbrăcată în casa lui

Caz uluitor înainte de alegeri. Un fost primar în vârstă de 83 de ani din Suceava este judecat după ce ar fi violat o minoră cu probleme psihice. Fata a fost găsită dezbrăcată în casa bătrânului.

08 dec. 2016, 12:15
Un fost primar, acuzat că a violat o fată de 15 ani cu probleme psihice. Copila a fost găsită dezbrăcată în casa lui

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au finalizat ancheta în cazul faptei de viol comise în luna mai a acestui an, la Solca, unde o fată de 15 ani, internată la Centrul de Plasament din localitate, cu grave probleme psihice, a fost violată în casa fostului primar din localitate Alexandru Mirăuţă.

Potrivit monitorulsv.ro, din ancheta procurorilor rezultă că Mirăuţă, în vârstă de 83 de ani, a participat efectiv la comiterea faptei, minora fiind violată pe rând de octogenar şi de cei doi minori care au adus-o în casa sa. Înainte de a fi violată, minora a fost îmbătată, fapt deosebit de grav având în vedere că se afla sub tratament medical psihiatric. De altfel, fata a ajuns la spital în comă alcoolică de gradul II.

Citeşte şi: CAZ ŞOCANT în Braşov. Doi tineri au violat o tânără după ce s-au răsturnat cu maşina în şanţ

Nenorocirea a avut loc pe 7 mai, în jurul orei 15.30. Copila de 15 ani, internată în Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” Solca, se deplasa pe strada din apropierea centrului când a fost acostată de doi tineri, unul dintre ei internat şi el în acelaşi centru.

Fata este diagnosticată cu grave tulburări de comportament cu pulsiuni, fenomene anxioase şi intelect la limită, aflându-se sub tratament medical psihiatric.

Băieţii i-au cerut fetei să meargă cu ei la locuinţa bătrânului, pentru a întreţine relaţii sexuale contra sumei de 150 de lei. Din cercetări rezultă că fata a refuzat, moment în care a fost ameninţată. Cei doi minori i-au spus apoi că oricum nu va face sex cu bătrânul ci doar îl vor păcăli şi îi vor lua banii. Cert este că cei trei au ajuns la locuinţa lui Mirăuţă, unde bătrânul a scos trei sticle de vin de 2,5 litri şi a plecat să facă rost de bani. Cei doi tineri au început să bea în curtea locuinţei şi i-au propus minorei să bea şi ea, pentru a face întrecere. Fata a băut cinci pahare de vin, moment în care a intrat în stare de inconştienţă.

Fata, găsită dezbrăcată în casa bătrânului

După ce a căzut inconștientă, minora a fost dusă în casă, pe un pat, unde cei trei au întreţinut pe rând relaţii sexuale cu ea. La plecare, cei doi tineri au primit de la bătrân suma de 60 de lei şi o sticlă de vin. Fata a rămas singură în casa bătrânului. Când la poarta lui au ajuns angajaţi ai centrului, care o căutau pe fată de ceva vreme şi care aflaseră ce s-a întâmplat de la ceilalţi doi autori, bătrânul a recunoscut că minora este în casă şi le-a dat voie să intre. Fata avea să fie găsită de doi angajaţi ai centrului pe un pat, dezbrăcată şi în stare de inconştienţă.

Bătrânul a negat săvârşirea faptei de viol, declarând că la domiciliul său au venit doi băieţi şi o fată, au consumat vin, însă el nu a întreţinut relaţii sexuale. Unul dintre tineri a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu fata, însă a declarat că aceasta a fost de acord. Celălalt băiat nu a dat niciun fel de declaraţii.

Alexandru Mirăuţă a fost primar al comunei Solca în mandatul 1996-2000.

Citeşte şi Clipe de groază pentru o bătrână din Botoşani. A fost tăiată cu un cutter şi violată