Un fost primar din Focşani, sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Decebal-Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focșani, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție.

22 feb. 2017, 13:30
Un fost primar din Focşani, sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Procurorii Secției de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva fostului edil.

„În perioada decembrie 2013 — ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct către o firmă ‘agreată’ un contract privind obiectivul ‘Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii — Municipiul Focșani’ și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși știa că prețul acestora este supraevaluat”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea comercială respectivă.

„De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupție mai anunță că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.