Un german a devenit „stăpânul inelelor”. Thomas Bach este noul preşedinte al CIO

Marţi au avut loc la Buenos Aires alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional, după încheierea mandatului lui Jacques Rogge. Noul şef al olimpismului va fi germanul Thomas Bach.

10 sept. 2013, 16:06
Un german a devenit „stăpânul inelelor”. Thomas Bach este noul preşedinte al CIO

Favoritul la funcţia de preşedinte al CIO, germanul Thomas Bach, a fost şi cel care a câştigat alegerile desfăşurate marţi la Buenos Aires.

În cursă s-au mai aflat ucraineanul Serghei Bubka (50 de ani), portoricanul Richard Carrion (61 de ani), Ng Ser Miang (Singapore – 64 de ani), elveţianul Denis Oswald (66 de ani) şi Ching-Kuo Wu (Taiwan – 67 de ani), ultimul fiind eliminat după primul tur de scrutin.

Citeşte şi Primul român la CIO, după 15 ani. Octavian Morariu a fost cooptat în familia olimpică

Thomas Bach a fost campion olimpic cu echipa de floretă, la JO din 1976, de la Montreal, şi este membru al CIO din 1991. A fost vicepreşedinte al CIO din 2006, preşedinte al comisiei de evaluare pentru JO de iarnă din 2002 şi JO de vară din 2004, preşedinte al comisiei juridice şi al comisiei pentru sport şi drept, preşedinte al comisiei disciplinare antidoping, negociator pentru drepturile de televiziune din Europa. Din 2006, Bach este preşedinte al Comitetului olimpic şi sportiv german din 2006.