Un hacker britanic din cadrul grupării Stat Islamic, ucis într-un atac american cu dronă, în Siria

Un hacker britanic despre care oficiali americani și europeni afirmă că a devenit un expert cibernetic pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a fost ucis într-un atac american cu dronă, a declarat miercuri un oficial american, relatează Reuters, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 aug. 2015, 06:39
Un hacker britanic din cadrul grupării Stat Islamic, ucis într-un atac american cu dronă, în Siria

Acesta este cel de-al doilea membru important al grupării islamiste ucis în ultimele opt zile după ce nr 2 la conducerea Statului Islamic și-a pierdut viața într-un atac aerian american în Irak pe 18 august.

Sursa a declarat că este probabil ca Departamentul Apărării american să fie implicat în atacul de dronă care l-a ucis pe hackerul britanic Junaid Hussain, care a locuit în trecut în Birmingham, Anglia.

Citeşte şi Liderul grupării Stat Islamic din Afganistan şi Pakistan, UCIS de o dronă americană

Atacul a avut loc marți lângă Raqqa, în Siria. Hussain, în vârstă de 21 de ani, s-a mutat în Siria în urmă cu doi ani, informează Agerpres.

Surse guvernamentale americane și europene au declarat pentru Reuters la începutul acestui an că Hussain este bănuit că ar fi fost liderul CyberCaliphate, un grup de hackeri care în luna ianuarie a atacat un cont de Twitter aparținând Pentagonului, deși sursele au precizat că nu știu dacă bărbatul a fost implicat personal în atac.