Un ingredient pe care îl foloseşti în salată poate vindeca acneea mai bine ca orice

Există mii de produse farmaceutice, creme și spray-uri care promit să rezolve problema acneei, însă puține oferă alinare. Mai mult, sunt pline de chimicale care dau organismul peste cap, înrăutățind situația.

02 iun. 2014, 20:25
Un ingredient pe care îl foloseşti în salată poate vindeca acneea mai bine ca orice

Specialiștii vin cu o soluție eficientă și ieftină: oțetul de mere. Acest oțet este complet natural, făcut din mere fermentate. Microorganismele fac ca zahărul din fructe să se transforme într-un acid capabil să lupte cu acnee. În plus, conține apă, vitamine și minerale, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Greşeli pe care le fac femeile în ritualul de îngrijire

Pielea are oricum un înveliș de acid care ne apără de germeni și poluare, iar multe dintre produsele anti-acnee nu fac decât să ne distrugă această protecție.

Oțetul de mere, în schimb, echilibrează aciditatea pielii și îndepărtează reziduurile de machiaj ori celule moarte, atacând bacteriile. Funcționează și mai bine dacă este băut, reglând nivelul insulinei, care joacă un rol important în dezvoltarea hormonilor responsabili de acnee.

Pentru a obține un tonic facial, amestecați o parte de oțet de mere cu trei părți de apă, tamponați-vă fața cu acest mix, dar nu clătiți. Există însă și persoane care nu tolerează foarte bine această metodă.

Citeşte şi Ce alimente trebuie să eviţi pentru a scăpa de acnee