Un întreg arsenal de cultivare a cannabisului, descoperit în curtea unui ieşean

Un bărbat din Iaşi a fost reţinut pentru trafic de droguri în urma a două percheziţii efectuate de procurorii DIICOT şi poliţişti. Suspectul avea acasă o cultură de 169 de plante de cannabis şi un întreg arsenal de cultivare a lui, anchetatorii descoperind şi mai multe kilograme de droguri.

30 sept. 2016, 13:50
Un întreg arsenal de cultivare a cannabisului, descoperit în curtea unui ieşean

Poliţişti ai Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurori ai Direcţiei de Investicare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut joi două percheziţii domiciliare, una în comuna Scânteia şi una în municipiul Iaşi, la persoane suspectate de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, în comuna Scânteia, anchetatorii au găsit „o cultură de 169 de plante de cannabis cu sisteme speciale de control al factorilor necesari dezvoltării în condiţii optime, din care au rezultat 35,9 kilograme de cannabis verde şi 13,6 kilograme de fragmente de plante de cannabis, în stare verde”.

Poliţiştii au mai găsit şi 2,88 kilograme de cannabis „în stare finită”.

Totodată, anchetatorii au mai ridicat „două dispozitive de tip râşniţă, două hard disk-uri, patru telefoane mobile, un laptop, 31 de recipiente din plastic care conţineau substanţe chimice pentru întreţinerea şi creşterea plantelor de cannabis, un dispozitiv de monitorizare a calităţii apei şi un dispozitiv pentru stropit cultura de cannabis.

În comunicat se mai menţionează că poliţiştii au găsit şi ridicat pentru cercetări şi cinci termometre electronice pentru monitorizarea temperaturii, patru ventilatoare electrice, un temporizator pentru curent electric şi un sistem audio stereo.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care potrivit DIICOT locuia fără forme legale în imobilul din comuna Scânteia în curtea căruia se afla cultura de cannabis, a fost reţinut pentru trafic de droguri.

Vineri, bărbatul urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă.