Un jandarm s-a sinucis în curtea Guvernului. Avea 45 de ani şi era însărcinat cu paza reşedinţei premierului

Jandarmul avea 45 de ani şi a fost găsit mort luni dimineaţă, în grădinile reşedinţei premierului francez.

05 nov. 2018, 20:05
Un jandarm s-a sinucis în curtea Guvernului. Avea 45 de ani şi era însărcinat cu paza reşedinţei premierului

Arma jandarmului era alături de cadavrul lui, a precizat Palatul Matignon într-un comunicat de presă, adăugând că ancheta a fost încredinţată Inspecţiei generale a jandarmeriei naţionale (IGGN). Arma de serviciu a jandarmului se afla alături de cadavrul său, au precizat oficialităţi de la Matignon.

Informat despre acest eveniment „tragic, premierul Edouard Philippe, aflat în prezent în Noua Caledonie, Philippe a trimis familiei jandarmului „cele mai sincere condoleanţe”, se mai arată în comunicatul de presă al premierului. El şi-a exprimat susţinerea faţă de camarazii jandarmului mort, precum şi întregului personal de la Matignon.

Degradarea condiţiilor de lucru

În luna august, jandarmii companiei de securitate a Hotelului Matignon – reşedinţa premierului francez –  au denunţat „degradarea condiţiilor de muncă” provocând o „mare întristare”, printr-o scrisoare anonimă adresată şefilor instituţiei.

După toate acestea, Jandarmeria Naţională a anunţat a fost întreprinsă „o misiune de evaluare”de către Directorul General al Jandarmeriei Naţionale (DGGN), Richard Lizurey.