Un jihadist al Statului Islamic a fost spânzurat de către miliţiile druze

Membri ai unei miliţii druze favorabile regimului de la Damasc au spânzurat un combatant al Statului Islamic , a informat un ONG. Incidentul s-a produs după câteva zile de la decapitarea de către jihadişti a unui tânăr ostatic al acestei comunităţi.

08 aug. 2018, 09:06
Un jihadist al Statului Islamic a fost spânzurat de către miliţiile druze

La sfârşitul lunii Iulie, 30 de femei şi copii ai comunităţii druze din provincia meridională Soueida au fost răpiţi în Soueida, într-un atac sângeros, urmat de o serie de atacuri sinucigaşe coordonate, soldate cu peste 250  de morţi.

Joia trecută, gruparea jihadistă l-a decapitat pe unul dintre ostatici  – un tânăr de 19 ani, care era student. Familia băiatului a primit fotografii cu trupul neînsufleţit al tânărului, precum şi înregistrări video, provocând furie în cadrul comunităţii.

Jihadistul a fost interpelat marţi dimineaţa, într-o zonă de deşert din provincia Soueida.

Citeşte şi Statul Islamic, bombardat intensiv în Siria

Provincia Soueida este dominată de comunitatea druză – o ramură heterodoxă a Islamului shiit. Înainte de declanşarea conflictului din Siria, din 2011, druzii reprezentau aproximativ 3% din populaţia siriană, respectiv, aproximativ 700.000 de oameni.

Prin organele de propagandă, Statul Islamic a revendicat asaltul din 25 iulie -unul dintre cele mai sângeroase atacuri jihadiste din Siria.

Jihadiştii deţin încă 14 femei din cadrul comunităţii şi 15 copii.