Un jucător din Generaţia de Aur e gata să salveze naţionala: Mă văd selecţioner şi fără Gică Popescu la FRF

Antrenorul formaţiei ruse Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a declarat că se vede în viitor ocupând funcţia de selecţioner al României, chiar dacă la şefia Federaţiei Române de Fotbal ar ajunge altcineva decât prietenul său Gheorghe Popescu.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 12:12
Un jucător din Generaţia de Aur e gata să salveze naţionala: Mă văd selecţioner şi fără Gică Popescu la FRF

Deocamdată eu sunt la Dinamo Moscova, naţionala are selecţioner. Este ceva extraordinar când te doreşte lumea. Mai ales la echipa naţională, unde cel mai greu cuvânt îl au de spus suporterii. Asta e foarte important, este extraordinar. Rămâne de văzut, nu cred însă că suporterii vor decide selecţionerul.

Normal că eu îl susţin pe Gică Popescu la federaţie şi îmi doresc să fie el, dar asta rămâne de văzut. Nu trebuie neapărat Popescu să fie preşedinte ca să vin eu la naţională. Şi cu alt preşedinte mă văd într-o zi la echipa naţională. Nu ştiu când, dar mă văd într-o zi acolo”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul echipei Dinamo Moscova, citat de agenţia Mediafax.

Citeşte şi Victor Piţurcă va fi demis de la naţională. Vezi ce antrenor cunoscut a refuzat postul de selecţioner

Referitor la posibilitatea ca echipa sa să câştige titlul de campioană în Rusia, Petrescu a spus că mizează în acest an pe ocuparea unui loc care să-i permită participarea într-o cupă europeană. „De câştigat titlul nu ştiu, avem şanse mici. Sunt trei echipe în faţa noastră cu avans de 5 puncte. Mai întâi un loc în cupele europene, după aceea se poate ataca şi titlul, pentru că ăsta ar fi al doilea obiectiv pentru anul următor, pe care clubul mi l-a pus în vedere„, a mai spus Petrescu.

Antrenorul Dan Petrescu face parte dintr-o selecţionată a României alături de alţi componenţi ai Generaţiei de Aur, care va întâlni o echipă a Greciei, luni, la Salonic, într-un meci caritabil.