Un jurnalist şi un cameraman ai Sky News Arabia sunt daţi dispăruţi în Siria

Postul de televiziune Sky News Arabia, cu sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite, a anunţat că unul dintre jurnaliştii săi şi un cameraman sunt daţi dispăruţi de marţi în regiunea Alep, în nordul Siriei, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 08:50
Un jurnalist şi un cameraman ai Sky News Arabia sunt daţi dispăruţi în Siria

Într-un comunicat publicat în noaptea de miercuri spre joi, postul de televiziune precizează că a pierdut contactul „de marţi dimineaţa” cu jurnalistul său Ishak Moctar, un mauritan, cu cameramanul său Samir Kassab, un libanez, şi cu şoferul lor sirian, în timp ce realizau un reportaj la Alep.

Televiziunea le cere „tuturor părţilor vizate” să ajute la găsirea echipei sale şi să „asigure întoarcerea sa în deplină siguranţă”.

Membrii echipei asigurau o acoperire „obiectivă, profesională şi fără părtinire” şi „misiunea lor în Siria era în mare parte axată pe acoperirea aspectelor umanitare ale situaţiei”, a declarat directorul general al Sky News Arabia, Nart Bouran.

Potrivit organizaţiei pentru apărarea libertăţii presei Reporters sans frontières (RSF), cel puţin 32 de jurnalişti străini sau sirieni au fost daţi dispăruţi sau au fost răpiţi în Siria. De la începutul revoltei la jumătatea lui martie 2011, cel puţin 25 de jurnalişti şi 71 de cetăţeni-jurnalişti au fost ucişi în timp ce transmiteau despre conflictul sirian, potrivit RSF.

Lansat în mai 2012, Sky News Arabia este o întreprindere comună între BSkyB, cu sediul la Londra, şi compania Abu Dhabi Media Investment Corporation (Admic).