Un lider din Orient îi prezice lui Trump că va „dispărea din istorie” cât de curând, iar SUA vor fi „învinse”

Liderul Suprem al Iranului, Ayatolahul Ali Khamenei, a declarat că Iranul va învinge Statele Unite  dacă oficialităţile iraniene îşi vor face datoria, iar preşedintele american Donald Trump va dispărea din istorie, la fel ca şi predecesorii lui.

23 mai 2018, 19:37

„Nu există niciun dubiu că americanii vor fi învinşi, lăsând loc oficialităţilor iraniene să îşi facă datoria”, a afirmat, miercuri, Khamenei în cadrul primelor declaraţii publice după ce Secretarul de Stat Mark Pompeo a întocmit o listă cu 12 cereri adresate Iranului, luni.

Khamenei a mai spus că SUA nu au nicio scuză pentru a părăsi Acordul nuclear iranian din 2015, adăugând că americanii vor vedea cât de uşor se poate „şterge” această înţelegere, a informat televiziunea de stat iraniană.. 

Liderul iranian a mai spus că SUA au încercat mereu să schimbe regimul de la Teheran, dar America va fi înfrântă dacă americanii vor încerca să facă acest lucru.

Luni, Pompeo a făcut publice 12 „cereri esenţiale” adresate Iranului pe care ar trebui să le îndeplinească dacă vrea să îşi menţină economia în viaţă”. Acestea conţin, în esenţă, retragerea din Siria, sistarea sprijinului pentru rebelii houthi şi angajamentul de a nu procesa niciodată Plutoniul. De asemenea, Washingtonul îi cere Teheranului „acces neîngrădit”la toate obiectivele nucleare din ţară.

Iar dacă Iranul nu se va supune, atunci SUA vor impune „cele mai aspre sancţiunni din istorie”, a avertizat Pompeo.