Un lider PNL cere STERILIZAREA femeilor rome. „De la cinci copii în sus… dovadă de inconştienţă”

Un consilier PNL din Alba-Iulia, care este şi şef al tinerilor liberali din judeţ, vrea sterilizarea femeilor de etnie romă. Politicianul cere ca o comisie să verifice bugetul familiilor de romi, iar femeile sărace să fie sterilizate. Surprinzător este faptul că tânărul a lucrat pentru o fundaţie care se ocupă chiar de protecţia romilor.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 10:45
Un lider PNL cere STERILIZAREA femeilor rome. „De la cinci copii în sus… dovadă de inconştienţă”

Consilierul local din Alba-Iulia, Rareş Buglea, a postat un mesaj pe Facebook în care cere sterilizarea femeilor de etnie romă, care nu au condiţii să-şi crească copii.

Susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere, la ancheta socială, se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! De ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al doilea şi pe al cincilea. Să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poarta? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea lui, însă ceea ce facem noi acum, adică familiile de români care au un copil maxim doi, iar familiile de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi… de la cinci copii în sus… este o dovada de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! Şi cred că le asigurăm un viitor foarte «sigur» copiilor noştri pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1″, a scris Rareş Buglea.

Mesajul a stârnit reacţii din partea prietenilor. „Alarmant este faptul că mai sunt şi alţii care susţin această propunere. Dacă un lider al unui partid afirmă aşa ceva, cred că partidul respectiv are mari probleme de ideologie, sau, poate mai nou, aşa gândeşte şi partidul”, a reacţionat un cititor.

Alţi prieteni virtuali, însă, au aprobat postarea tânărului politician. „Buglea nu este doar curajos, ci şi foarte realist! Că restul o daţi în sentimente de 2 lei…. aşa a fost mereu”, şi-a exprimat părerea un alt utilizator Facebook.

Rareş Buglea a vorbit despre propunerea sa şi la România TV. „E o chestie care se află pe buzele multora. Un singur lucru vreau să modific, inclusiv de pe postarea de pe reţeaua de socializare. Mă refer la femeie în general, româncă, săsoaică, ţigancă, ce o fi ea. Nu are niciun fel de legătură cu PNL această idee”, a spus liberalul.

Florin Cioabă, regele autoproclamat al romilor a reacţionat cu vehemenţă la acestă propunere. „Nu se poate discuta despre asemenea măsuri. Ele sunt aspru pedepsite în toate ţările din întreaga lume. Ce părere aţi avea dacă v-ar steriliza pe cineva din familia dumneavoastră?”, a precizat Florin Cioabă.

În urmă cu câteva săptămâni, o fundaţie din Timişoara a anunţat că oferă bani femeilor de etnie romî care dovedesc că s-au sterilizat. Acest anunţ a stârnit un adevărat scandal, iar iniţiatorul este cercetat de poliţişti.