Un locotenent la protestul din Capitală: Îmi exprim dispreţul faţă de clasa politică VIDEO

Manifestaţiei anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale de luni, din Piaţa Universităţii, i s-a alăturat şi un cadru activ al Armatei Române. Se numeşte Alexandru Gheorghe şi este locotenent din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 20:38
Un locotenent la protestul din Capitală: Îmi exprim dispreţul faţă de clasa politică VIDEO

Pe lângă izbucnirea de violenţă afişată de manifestanţi când între ei s-a infiltrat un grup de susţinători ai lui Dan Diaconescu, elementul de culoare al protestului de luni seara a fost apariţia în Piaţa Universităţii a unui bărbat îmbrăcat în uniformă de militar.

El le-a ţinut un discurs prin care i-a motivat să continue protestele. Militarul este cadru activ, cu grad de locotenent. Se numeşte Alexandru Gheorghe şi a spus la România TV motivul care l-a împins să se alăture manifestanţilor: „Am venit să îmi exprim dispreţul faţă de clasa politică„.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie sancţionat, locotenentul a spus: „Am ales să vin îmbrăcat în uniformă, pentru că îmbrăcaţi în civil sunt aici 1.000 de oameni. Armata reprezintă unul din simbolurile acestei ţări. Pilonul acestei ţări. O să suport consecinţele legale, fără problemă. Totuşi, românii noştri trebuie să înţeleagă să nu se mai lase călcaţi în picioare„.

Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale au continuat în Bucureşti şi în ziua de luni. 500 de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii, dar protestul s-a încheiat în jurul orei 22.30. Protestatarii s-au luat la bătaie din cauza unui grup de aproximativ 10 susţinători ai lui Dan Diaconescu. „Intruşii” au fost izgoniţi violent.