Un magistrat de la Judecătoria Pătârlagele, dus cu mandat la DNA Ploieşti

Un judecător de la Judecătoria Pătârlagele, judeţul Buzău, a fost ridicat miercuri şi dus cu mandat de aducere la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri.

19 nov. 2014, 11:42
Un magistrat de la Judecătoria Pătârlagele, dus cu mandat la DNA Ploieşti

Procurorii DNA din Ploieşti efectuează miercuri mai multe audieri în acest dosar, printre cei vizaţi fiind şi fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar ar mai fi vizaţi un om de afaceri şi funcţionari din Romsilva, iar faptele ar avea legătură cu retrocedarea a peste 5.000 de hectare de teren forestier în comuna buzoiană Gura Teghii.

Surse apropiate anchetei au declarat că cele peste 5.000 de hectare de pădure au fost retrocedate, cu sprijinul unor funcţionari din administraţie, între care şi prefectul de la acea vreme, Paul Beganu, omului de afaceri din Ţăndărei, Gheorghe Ceteraş, care cumpărase drepturile litigioase de la moştenitorul de drept. Ulterior, aceste terenuri retrocedate lui Ceteraş au fost vândute unor investitori străini.

CITEŞTE ŞI: Un nou scandal legat de retrocedările ilegale. Tun de 21 de milioane de euro dat de un fost prefect