Un mare campion a fost condamnat la închisoare, pentru viol. În palmaresul său figurează 15 titluri de Grand Slam

Bob Hewitt, fost campion de tenis australo-sud-african, urmează să fie închis în Africa de Sud, după ce a pierdut joi apelul într-un dosar de violuri asupra unor adolescente, pentru care fusese condamnat în mai 2015 la șase ani de închisoare.

09 iun. 2016, 18:45
Un mare campion a fost condamnat la închisoare, pentru viol. În palmaresul său figurează 15 titluri de Grand Slam

În vârstă de 76 de ani, Hewitt fusese declarat vinovat de două violuri și o agresiune sexuală asupra unor adolescente al căror antrenor era în anii 1980-1990.

Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud a apreciat că vârsta înaintată a condamnatului nu îl împiedică „să ispășească pedeapsa cu închisoarea”. „Pedeapsa corespunde faptelor comise și este echilibrată„, au spus judecătorii. Curtea a susținut că fostul campion, care deține o fermă de citrice în sudul țării, nu este bolnav și nu are vreo problemă psihică deosebită.

Bob Hewitt, care a venit adesea la proces cu soția, a pledat nevinovat. Avocații săi au afirmat că sentința dată în primă instanță „a exagerat gravitatea actelor” clientului lor. Ei au susținut că Hewitt „a violat fiecare victimă numai o dată” și că „nu a recidivat niciodată„.

Câștigător a 15 titluri de Mare Șlem la dublu masculin și dublu mixt în anii 1960-1970, Bob Hewitt a avut din 1992 o plăcuță în Hall of Fame al tenisului din Newport (Rhode Island, Statele Unite), care a fost înlăturată în 2012.

Tenismanul s-a născut în Australia, dar are naționalitate sud-africană. El a locuit în Africa de Sud cea mai mare parte a vieții. Cele trei femei care au depus mărturie la proces aveau 12 și 13 ani când Hewitt a abuzat de ele.

Nu se cunoaște deocamdată data la care fostul campion va începe să își ispășească pedeapsa.