Un membru al CSM cere sesizarea Inspecţiei Judiciare după ce Kovesi a participat la o dezbatere „cu caracter politic”

Judecătorul Gabriela Baltag, membru al CSM, cere plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Inspecţia Judiciară (IJ), pentru a fi făcute verificări cu privire la participarea procurorului şef al DNA la o dezbatere „cu caracter politici”.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 08:18
Un membru al CSM cere sesizarea Inspecţiei Judiciare după ce Kovesi a participat la o dezbatere „cu caracter politic”

Miercuri se desfăşoară şedinţa de plen a CSM. La începutul şedinţei, judecătorul Gabriela Baltag a cerut suplimentarea ordinii de zi cu un nou punct, respectiv verificarea de către inspectorii judiciari a participării procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticoripţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

„Am vizualizat o întâlnire la un grup de dialog social. Am văzut că au participat şi magistraţi. Eu am văzut, mărturisesc, partea de final. Aş dori să pun în discuţie efectuarea de către Inspecţia Judiciară de verificări cu privire la ce am putut vedea eu. Înţeleg că au văzut foarte mulţi magistraţi care m-au întrebat cum putem să tolerăm acest aspect, prezenţa procurorului şef al DNA, doamna Kovesi, şi înţeleg şi a altor magistraţi. Nu pot să spun exact pentru că nu ştiu dacă au fost sau nu. Să verifice Inspecţia Judiciară prezenţa şi participarea la discuţii cu caracter politic, pentru că discutarea unor aspecte de proteste şi de ieşit în stradă, de unirea forţelor opoziţiei şi de cenzură, nu ştiu în ce măsură resepctă sau nu obligaâţiile şi rigorile statutului de magistrat”, a spus Baltag, în plenul CSM.

Laura Codruţa Kovesi a participat, marţi seara, la dezbaterea „Legile Justiţiei. Statul de drept în pericol”. Evenimentul a fost organizat de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, printre invitaţi fiind Andreea Chiş şi Bogdan Mateescu, magistraţi CSM, Camelia Bogdan, fost judecător, şi Ludovic Orban, preşedinte PNL, achitat în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.