Un microbuz a căzut într-o prăpastie din Peru, cel puţin 15 morţi

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața când microbuzul în care se aflau s-a prăbușit într-o prăpastie din nordul Peru, din cauza ploilor puternice, au anunțat duminică autoritățile locale, relatează AFP.

13 mart. 2017, 04:04

Accidentul s-a produs sâmbătă după-amiază în districtul Yauya, provincia Carlos Fermin Fitzcarrald, în centrul Anzilor peruvieni.

Potrivit Centrului pentru operațiuni de urgență (COE), citat de agenția Andina, 15 corpuri au fost transferate la un spital și identificate. Bilanțul riscă să se înrăutățească, deoarece,conform poliției locale, 22 de persoane se aflau la bordul vehiculului când s-a prăbușit într-o prăpastie la 400 de metri adâncime.

Forțele de ordine au precizat că ploaia, care cade neîncetat în regiune în această perioadă a anului, stă la originea accidentului.

Astfel de accidente sunt frecvente în Anzi, unde numeroase drumuri prost întreținute mărginesc prăpăstii uriașe, în timp ce autocarele și microbuzele sunt vechi și defecte.

Potrivit statisticilor oferite de Ministerul de Interne, accidentele rutiere au făcut 2.798 de moți în 2014 în Peru, țară cu o populație de 31 de milioane de locuitori.