Un microbuz din România, implicat într-un accident în Slovacia. MAE: Un român este rănit grav UPDATE

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, informează presa slovacă.

RomaniaTV.net
21 sept. 2018, 15:48
Un microbuz din România, implicat într-un accident în Slovacia. MAE: Un român este rănit grav UPDATE

UPDATE: Cetăţeanul român rănit în accidentul rutier din Slovacia va fi supus unei evaluări medicale în cursul zilei de sâmbătă, starea sa ameliorându-se, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, cetăţenii români răniţi uşor în urma evenimentului rutier au fost externaţi şi se vor deplasa în România în perioada imediat următoare.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un cetăţean român a fost rănit grav vineri într-un accident rutier produs în Slovacia, în apropierea localităţii Sekule, pe autostrada D2, în care au fost implicate un microbuz înmatriculat în România şi un autocamion.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, din datele obţinute până în prezent de reprezentanţii Ambasadei ţării noastre în Republica Slovacă, cetăţeanul român rănit grav a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală din Bratislava.

Ceilalţi pasageri au suferit leziuni superficiale, în prezent beneficiind de asistenţă medicală de specialitate, precizează sursa citată.

„Ambasada României în Republica Slovacă urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 21 septembrie 2018, în apropierea localităţii Sekule, pe autostrada D2, incident în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România şi un autocamion. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Potrivit datelor obţinute până în prezent de către reprezentanţii misiunii diplomatice, un cetăţean român a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă la o unitate medicală din Bratislava. Ceilalţi pasageri au suferit leziuni superficiale, în prezent beneficiind de asistenţă medicală de specialitate”, arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: + 4315032464, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei: +421902411268.