Un microbuz în care erau 20 de copii s-a răsturnat pe Autostradă, între Sebeş şi Deva. Şoferul a murit

Un microbuz în care se aflau 20 de copii s-a răsturnat între Sebeş şi Deva, după ce, în timpul deplasării pe Autostrada A 1, a părăsit partea carosabilă. Şoferul microbuzului a murit.

16 mai 2017, 17:22
Un microbuz în care erau 20 de copii s-a răsturnat pe Autostradă, între Sebeş şi Deva. Şoferul a murit

UPDATE: Șoferul microbuzului care s-a răsturnat, marți seara, într-un șanț de pe marginea Autostrăzii A1 între Sebeș și Orăștie a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului de către cadrele medicale.

De asemenea, în urma evaluării medicale la fața locului s-a constatat că un număr de 11 copii din cei 20 aflați în microbuzul care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat au suferit escoriații și atacuri de panică, deși datele inițiale indicau că doar un minor a suferit zgârieturi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea Alba, plutonier major Alina Marescu.

Potrivit sursei citate, singurul care s-a aflat în stare gravă a fost conducătorul auto. Acestuia i s-au efectuat, fără succes, manevre de resuscitare, cadrele medicale fiind nevoite să declare în final decesul bărbatului, a menționat Marescu. Se ia în calcul ipoteza ca șoferul să fi suferit, posibil, un atac de cord înainte de a pierde controlul vehiculului.

Microbuzul este înmatriculat în județul Hunedoara, iar copiii se întorceau dintr-o excursie la Cluj.

Un microbuz în care erau 20 de copii s-a răsturnat pe Autostradă, între Sebeş şi Deva

Un microbuz care transporta copii s-a răsturnat, marţi, pe autostrada A 1 Sebeş – Orăştie, în zona localităţii Vinţişoara, din judeţul Alba, în urma accidentului şoferul fiind rănit grav, iar un copil fiind rănit uşor. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat că nu au fost semnalate probleme deosebite în rândul copiilor care se aflau în microbuzul răsturnat.

„Forţele de la faţa locului intervin cu o autospecială, o ambulanşă SMURD, o descarcerare şi două ambulanşe ale serviciului judeţean. În sprijin, au fost trimise şi două echipaje de terapie intensivă mobilă de la ISU Hunedoara”, a declarat Marescu.

Potrivit sursei citate, microbuzul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.