Un microbuz plin cu elevi s-a răsturnat între Deva şi Hunedoara. Mai mulţi copii au ajuns la spital

Un microbuz care transporta elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat, luni dimineața, în localitatea Cristur, pe șoseaua care face legătura între municipiile Deva și Hunedoara. În mijlocul de transport se afla şi fiul unui europarlamentar.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 07:18

UPDATE: Şoferul microbuzului şcolar implicat în accidentul rutier produs, luni dimineaţă, în judeţul Hunedoara, în urma căruia 13 elevi au fost răniţi uşor, era băut, aparatul etilotest arătând o valoare de 0,34 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a adormit la volan pe fondul oboselii.

În microbuz se afla și fiul europarlamentarului Iuliu Winkler.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat că şoferul microbuzului şcolar implicat în accidentul rutier ce a avut loc între Hunedoara şi Deva a fost testat cu aparatul etilotest şi i s-au prelevat probe biologice.

„S-au prelevat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şoferului implicat în accidentul rutier, acesta fiind testat şi cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Bogdan Niţu.

Potrivit sursei citate, şoferul le-a declarat poliţiştilor că a adormit la volan, pe fondul oboselii.

 

Treisprezece elevi au ajuns la spital cu răni uşoare, luni dimineaţă, după ce microbuzul care îi transporta la şcoală s-a răsturnat pe marginea drumului, într-o curbă, în judeţul Hunedoara.

În microbuz se aflau 17 elevi.

„Microbuzul se deplasa de la Hunedoara spre Deva. Șoferul, un bărbat de 61 de ani, a declarat că, pe fondul oboselii, a ațipit la volan. Autovehiculul a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanț”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nițu, potrivit Agerpres.

La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe și mașini ale pompierilor care i-au preluat pe copii și i-au dus la spital.

Din primele cercetări, microbuzul aparține unei fundații și efectua transportul elevilor la Liceul „Teglas Gabor” din Deva. Transportul este legal.

Citeşte şi Microbuz cu 30 de pelerini care se întorceau de la Prislop, implicat într-un accident rutier