Unde a DISPĂRUT un MILIARD de euro din averea lui Dinu Patriciu

În timp ce executorii bat la poarta familiei, văduva lui Dinu Patriciu a declanşat o adevărată anchetă pentru a da de urma unui miliard de euro, bani ascunşi de afacerist. Dana Patriciu a făcut o solicitare în instanţă în speranţa că va descoperi în ce cont au fost pitiţi banii.

29 mart. 2016, 09:31
Unde a DISPĂRUT un MILIARD de euro din averea lui Dinu Patriciu

La mai mult de un an şi jumătate de la moartea lui Patriciu, familia încă speră să dea de urma banilor pe care omul de afaceri i-ar fi ascuns în mai multe conturi. Şi nu este vorba de sume mici, ci de aproape 1 miliard de euro.

Dana Patriciu a făcut recent o solicitare oficială către instanţă pentru a trimite mai multe adrese unor instituţii bancare din ţară şi străinătate. Văduva afaceristului vrea astfel să obţină extrasele de cont ale operaţiunilor din conturile lui Patriciu începând cu luna noiembrie 2011.

Solicitarea a venit la puţin timp după ce publicaţia „The Guardian” a scris că Dinu Patriciu se află pe lista scurtă a clienţilor români care au conturi speciale la o bancă eleveţiană. Conform sursei citate, suma depăşeşte 800 de milioane de euro. 

Afacerile lui Patriciu se întindeau pe teritoriul a 9 ţări, dar multe dintre ele au falimentat în ultimii ani. Vorbim despre complexuri imobiliare, care doar în Londra se ridicau la peste 525 de milioane de dolari şi două iahturi. În România, Patriciu a deţinut mai multe clădiri de birouri, un trust de presă cu patru tipografii, un restaurant de lux, precum şi două lanţuri de magazine de cartier, care au dispărut de pe piaţă.