Un militar s-a împușcat într-o unitate din Focșani. Tânărul de 22 de ani a fost găsit mort. Precizările MApN

Un militar s-a împușcat într-o unitate din Focșani cu arma din dotare, în timp ce executa serviciul de pază. Tânărul de 22 de ani a fost găsit mort, sâmbătă, în jurul prânzului, anunţă România TV.

05 mai 2018, 12:15
Un militar s-a împușcat într-o unitate din Focșani. Tânărul de 22 de ani a fost găsit mort. Precizările MApN

UPDATE: Militarul în vârstă de 22 de ani de la Unitatea Militară 01470 din Focşani, care s-a sinucis sâmbătă cu arma din dotare, a fost testat psihologic în luna februarie a acestui an şi a fost declarat apt pentru serviciul militar, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, soldatul Maricel Oanele a fost încadrat la Batalionul 81 LAROM „Alexandru cel Bun” Focşani în luna decembrie 2016, era necăsătorit şi nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.

Incidentul șocant a avut loc în unitatea militară 1470 din Focșani. Caporalul O.M. s-a împușcat cu arma din dotare, fiind găsit mort de colegii săi. Tânărul era născut pe 6 iunie 1996 și era din Focșani.

La nivelul unității militare a fost constituiă o comisie care cercetează cazul și a fost anunțat Parchetul Militar. Potrivit sursei citate, unitatea aparține de Brigada 8 LAROM.

Urmează să se stabilească dacă a fost vorba despre o sinucidere sau despre un accident.