Un moldovean şi-a înscenat moartea pentru ca soţia lui să primească două milioane de dolari

Un moldovean şi-a înscenat propria moarte pentru ca soţia sa să primească două milioane de dolari. Este vorba despre Igor Vorotinov, un cetăţean al ţării noastre stabilit de mai mulţi ani împreună cu fiul şi soţia în Statele Unite.

21 nov. 2018, 14:48
Un moldovean şi-a înscenat moartea pentru ca soţia lui să primească două milioane de dolari

Totul a început în 2010, când bărbatul a obținut o poliță de asigurare de viață în valoare de două milioane de dolari. Timp de un an, bărbatul a stabilit un plan prin care să-şi însceneze moartea.

Prin urmare, în toamna anului 2011, poliţia din Moldova a fost anunţată că în satul Cojuşna a fost descoperit un corp neînsufleţit. Documentele descoperite asupra victimei aparţineau lui Igor Vorotinov.

Câteva zile mai târziu, din Statele Unite în Moldova a venit soţia lui Igor, Irina Vorotinov. Femeia a confirmat că răposatul este soţul ei, iar prin urmare a primit de la autorităţile moldovene un certificat de deces. Revenită în SUA, Irina a depus o cerere la compania de asigurări, care ulterior i-a trimis un cec în valoare de puţin peste două milioane de dolari. Banii au fost apoi transferaţi în conturi situate în Elveția și Republica Moldova.

Citeşte şi Viaţa după moarte: 5 experienţe uluitoare VIDEO

Schema a fost descoperită abia în 2013, când Alkon Vorotinov, fiul celor doi, a fost oprit de poliţia de frontieră americană după o călătorie în Moldova. Forţele de ordine au găsit în calculatorul băiatului, în vârstă de 28 de ani, poze cu tatăl lui făcute doi ani după înscenatul deces.

Prin urmare, în 2016, Irina Vorotinov a fost condamnată la 37 de luni de închisoare, iar fiul ei la trei ani de probaţiune. Alkon este obligat să restituie cei peste două milioane de dolari obţinuţi prin fraudă.

În ceea ce îl priveşte pe Igor Vorotinov, el a fost arestat în 14 noiembrie a acestui an în Republica Moldova și extrădat în Statele Unite la sfârşitul săptămânii trecute. În lunile următoare, bărbatul urmează să-şi afle sentinţa.