Un mort şi 22 de răniţi după prăbuşirea unui bloc de patru etaje peste o cafenea la Casablanca

O persoană a murit și 22 au fost rănite, una în stare critică, după prăbușirea vineri a unui bloc de patru etaje, în cartierul Sabata din Casablanca, peste o cafenea aflată la parter, plină cu simpatizanți ai echipei locale de fotbal Wydad care urmăreau la televizor un meci al echipei favorite, transmite EFE.

06 aug. 2016, 04:48
Un mort şi 22 de răniţi după prăbuşirea unui bloc de patru etaje peste o cafenea la Casablanca

Agenția oficială a asigurat că starea a 21 de răniți nu pune probleme și a exclus să existe mai mulți morți, cum informaseră mai devreme medii private, care vorbeau la un moment dat chiar de nouă decese.

Agenții de protecție civilă au lucrat toată după-amiaza contracronometru pentru a căuta locatari aflați sub ruine și au reușit să scoată răniții, care au fost trimiși la spital.

Nu se știe numărul exact al persoanelor aflate în blocul din acest cartier popular la ora 17,00, când, din motive necunoscute, întreg imobilul s-a prăbușit, strivind clienții cafenelei situate la parter, plină de oameni.

Potrivit primelor informații din mass-media, imobilul ar fi avut un permis de construcție pentru două etaje, dar proprietarul ar fi adăugat alte două, după care au apărut fisuri în construcție ce au fost semnalate autorităților de un medic care avea un cabinet în clădire.

Tragedia de vineri este similară celei înregistgrate în 2014, în cartierul Bourgogne din Casablanca, cînd trei edificii învecinate au căzut la pământ, cauzând moartea a 23 de persoane.