Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ, în Ialomiţa

Doi muncitori care lucrau la canalizarea oraşului Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, au fost prinşi sub un mal de pământ. Din nefericire, unul dintre bărbaţi a fost găsit mort de către pompieri, cel de-al doilea fiind salvat şi dus la spital.

26 sept. 2013, 16:35
Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ, în Ialomiţa

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, accidentul a avut loc pe unul dintre şantierele deschise în centrul oraşului. Unul dintre muncitori, acoperit în întregime de malul de pământ, a fost găsit mort, celălalt, îngropat în pământ până la brâu, fiind salvat de echipele de intervenţie, scrie Mediafax.

„A fost scos de către pompierii militari, era conştient, i s-a a administrat oxigen şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, s-a lucrat pentru a se ajunge la celălalt muncitor, îngropat sub malul de pământ. Este un şanţ adânc de aproape patru metri, a fost găsit, dar din păcate este decedat. În acest moment se lucrează pentru scoaterea victimei” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, locotenent George Damian.

Primele date arată că muncitorul salvat este G. Grigore Georgescu, de 52 ani, din Râmnicu Sărat (Buzău), în timp ce bărbatul decedat se numeşte D. George, de 46 de ani, din Bucureşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa fac cercetări în cazul accidentului de muncă de la Țăndărei pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă, dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii şi dacă cei doi angajaţi care lucrau la canalizarea oraşului Ţăndărei au contracte de muncă.

Citeşte şi Muncitor MORT pe şantierul autostrăzii Orăştie – Sebeş