Un muncitor, accidentat pe un şantier din Târgu-Jiu

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, angajat la o firmă care efectuează lucrări la o construcţie din Târgu-Jiu, a ajuns la spital după ce a fost accidentat la locul de muncă.

20 aug. 2014, 12:22
Un muncitor, accidentat pe un şantier din Târgu-Jiu

La şantierul de la Shopping Mall Târgu-Jiu s-a produs un eveniment privitor la securitatea muncii unui salariat care efectua operaţiuni de finisare, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Gheorghiţă Cusma.

„Victima evenimentului este un bărbat în vârstă de 48 de ani, angajat ca finisor din luna iunie anul acesta la o societate comercială cu sediul în Botoşani. Din verificările preliminare s-a constatat faptul că în timp ce victima efectua la sol lucrări de finisaj, o placă de rigips carton a fost scăpată de colegii săi care efectuau montajul acesteia la un nivel superior (5,4 metri înălţime), lovindu-l în cădere pe acesta. Victimei i s-a acordat primul ajutor de la o echipă medicală şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru investigaţii”, a afirmat Gheorghiţă Cusma.

El a declarat că se va face o analiză a evenimentului în cadrul societăţii la care este angajat bărbatul, urmând ca raportul să fie înaintat inspectorilor de muncă în termen de două săptămâni.

Citeşte şi Suceava: Un lăcătuş mecanic a murit strivit în timp ce repara o instalaţie la o remorcă