Un nepot al lui Nelson Mandela anunţă că fostul preşedinte sud-african „se simte mult mai bine”

Fostul preşedinte sud-african, Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, "stă aşezat", se simte "mult mai bine" şi a fost înconjurat de familia sa marţi, cu ocazia unei sărbători în Africa de Sud, a relatat unul dintre nepoţii săi pentru cotidianul New Age.

RomaniaTV.net
26 sept. 2013, 11:52
Un nepot al lui Nelson Mandela anunţă că fostul preşedinte sud-african „se simte mult mai bine”

Mandela se simte „mult mai bine”. Stă aşezat şi priveşte în jur. Îi ţinem companie”, a declarat Mbuso Mandela, unul dintre nepoţii fostului preşedinte sud-african, adăugând că bunicul său se simte „mult mai bine”.

Nelson Mandela, spitalizat în perioada 8 iunie-1 septembrie din cauza unei recidive a infecţiei pulmonare, se află din nou în casa sa din Johannesburg, care a fost echipată cu materiale medicale.

Mandela s-a aflat la un pas de moarte pe 23 iunie, după ce a fost transferat de urgenţă la spital într-o stare gravă. Apoi, el şi-a revenit treptat şi a aniversat 95 de ani pe 18 iulie.

Miercuri, preşedintele sud-african Jacob Zuma, a afirmat la tribuna Naţiunilor Unite, la New York, că „veneratul nostru preşedinte continuă să răspundă tratamentului”. De asemenea, el a mulţumit lumii întregi pentru sprijinul adus eroului luptei împotriva apartheidului.