Un nou atac armat în SUA. Cel puţin şapte ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi în Louisiana, trei au murit

Autorităţile americane anunţă că un atac armat a avut loc duminică în Baton Rouge, capitala statului Louisiana, unde şapte poliţişti au fost împuşcaţi. Potrivit primelor informaţii, trei dintre ei au murit.

17 iul. 2016, 15:26
Un nou atac armat în SUA. Cel puţin şapte ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi în Louisiana, trei au murit

UPDATE ora 20.40. O informaţie neconfirmată de poliţie, dar vehiculată de media din Baton Rouge, indică faptul că echipajele de poliţie ar fi apărut în zonă după a a fost raportat un schimb de focuri între două grupuri rivale. Poliţiştii ar fi fost astfel prinşi la mijloc.

UPDATE ora 19.36. Poliţia afirmă că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal, dar există bănuiala că acesta ar avea „doi sau mai mulţi complici”. Atacul asupra poliţiştilor a avut loc în jurul orei 9.00 (ora 17.00, ora României).

Citeşte şi Obama ia atitudine în scandalul unor bărbaţi de culoare împuşcaţi de poliţişti: Este o GRAVĂ PROBLEMĂ

ŞTIREA INIŢIALĂ. Atacul s-a produs pe autostrada Airline, din Baton Rouge, după ce poliţiştii au primit un apel telefonic despre un suspect care ar avea asupra sa o puşcă de asalt. La sosirea poliţiştilor suspectul a deschis focul, nimerind cel puţin şapte ofiţeri. Trei dintre ei au murit. Baton Rouge este locul unde în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost împuşcat de poliţie Alton Sterling, momentul fiind urmat de proteste în toată America. Funeraliile acestuia au avut loc vineri.

Atacul armat vine la mai puţin de zece zile de la atacul din Dallas, când cinci poliţişti au fost omorâţi şi alţi şase au fost răniţi de un fost militar de culoare american. Tensiunile între comunitatea afro-americană şi poliţişti s-au amplificat în ultimele săptămâni, după ce poliţişti au fost filmaţi împuşcând mortal doi tineri de culoare, în Minnesota şi Louisiana.