Un nou ATENTAT TERORIST CUTREMURĂ lumea! Copii şi femei UCIŞI în timp ce mergeau la biserică. Numărul VICTIMELOR ar putea creşte

Un atentat terorist care a avut loc vineri în Egipt s-a soldat cu moartea a cel puțin zece persoane. Doi bărbați înarmați au deschis focul asupra unui autocar în care se aflau credincioși creștini copți.

03 nov. 2018, 13:42
Un nou ATENTAT TERORIST CUTREMURĂ lumea! Copii şi femei UCIŞI în timp ce mergeau la biserică. Numărul VICTIMELOR ar putea creşte

Cel puţin 10 creştini copţi au fost ucişi vineri în Egipt când bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra autocarului în care aceștia se aflau. Printre victime se numără și femei și copii.

Autocarul se afla în apropierea unei mănăstiri copte din regiunea Minya, din centrul țării. „Teroriştii au deschis focul asupra unui autocar turistic din provincia Sohag, care se întorcea de la o mănăstire”, a declarat arhiepiscopul regiunii Minya.

Cel puțin zece persoane au fost ucise și alte 14 rănite. Până acum, nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul, însă militanţi având legături cu Statul Islamic au atacat cu regularitate creştini în trecut.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a transmis condoleanţe, a spus că victimele sunt martiri şi a promis să continue campania împotriva militanţilor.

Copţii reprezintă cea mai importantă şi cea mai veche comunitate creştină din Orientul Mijlociu, cu circa 10% din cele circa 100 de milioane de egipteni