Un nou caz UIMEŞTE lumea medicală: Un băieţel NU POATE SIMŢI DUREREA. Cum este posibil

Isaac este un băiat de 5 ani din SUA, care suferă de o boală genetică rară care-l face imun la durere, dar nu şi la efectele leziunilor sale frecvente. Căderile dureroase, tăieturile adânci și alte leziuni care în mod normal îi fac pe copii să ţipe de durere nu provoacă niciun fel de reacție de la Isaac. Chiar și după ce şi-a rupt pelvisul în urma unei căzături în parc, acesta nu a simţit niciun fel de durere.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 18:28
Un nou caz UIMEŞTE lumea medicală: Un băieţel NU POATE SIMŢI DUREREA. Cum este posibil

Isaac Brown, din Iowa, s-a născut cu o insensibilitate congenitală la durere (CIP), iar primii săi ani de ani de viață au fost deosebit de grei pentru că băiatul se lovea tot timpul şi credea că acest lucru este distractiv. Nefiind conştient de leziunile pe care şi le provoacă, el a pus, de asemenea, mâinile pe un ochi de la cuptor şi s-a tăiat cu cioburi ascuțite de la o cană pe care a spart-o, potrivit OddityCenter.

VEZI ŞI „Sindromul vârcolacului”: Imaginile care au cutremurat lumea

Părinții lui au apelat la ajutor medical, dar au fost dezamăgiți să constate că starea lui este netratabilă. Singurul sfat pe care medicii au fost capabili să îl ofere cuplului a fost să-l învățe pe Isaac să recunoască durerea. Acum el știe că sângerarea este rea, dar nu este încă în măsură să înțeleagă că există diferite niveluri de durere, care variază în intensitate.

Cu toate acestea, atunci când el şi-a rupt osul pelvian la locul de joacă, băiatul era conștient de faptul că ceva nu este în regulă, dar nu ştia sigur ce.

VEZI ŞI Infricoşător: Un BEBELUŞ şi-a muşcat fratele şi tatăl, infectându-i cu o boală MORTALĂ

„El a crezut că s-a rănit la gleznă”, spune mama lui . Din aceasta cauză, ea crede că „El se simte [ ceva ] , dar durerea trebuie să fie de 20, 30 de ori mai mare decât ce am simţi noi”.

Deoarece insensibilitatea congenitală la durere este atât de rară, medicii nu ştiu ce o cauzează sau ce să îi sfătuiască pe părinții cu copii care suferă de această afecţiune. Orice copil care suferă de CIP prezintă un risc crescut de a se automutila.