Un nou cutremur cu magnitudinea 5.3. A fost resimțit și în capitală

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a a avut loc joi, în Croația, la o adâncime de 10 kilometri. Seismul s-a resimțit și în capitala Zagreb.

16 feb. 2023, 13:16
Un nou cutremur cu magnitudinea 5.3. A fost resimțit și în capitală

Val de cutremure în apropierea României. După seismele care au zguduit în ultimele zile România și Turcia, un alt cutremur puternic s-a produs în zona Balcanilor.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a fost înregistrat joi, în Croația, la 10:47 a.m. (ora locală), la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost pe insula Krk  și s-a simțit în capitala Zagreb.

Citește: Vacanță prelungită pentru elevi după cutremurele din Gorj. Mai multe școli din Tg. Jiu rămân închise și săptămâna viitoare

Două cutremure au fost înregistrate, joi dimineaţă, în sud-estul Bulgariei, indică Institutul Naţional de Geofizică, Geodezie şi Geografie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe.

Cutremurele s-au produs în zona oraşului Topolovgrad, la graniţa dintre regiunile Iambol şi Haskovo şi au avut o magnitudine de 3, respectiv 3,2 grade pe scara Richter. Ambele au fost cutremure de suprafață, producându-se la o adâncime de doar 9 kilometri, potrivit Rador.

Citește și: Un cutremur de magnitudine 8,1 poate lovi România! Director INFP: „Ar fi peste ce s-a întâmplat în Turcia!”

De asemenea, în Turcia, în ultimele 6 ore, s-au produs patru cutremure cu magnitudine peste 4.